Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érd el céljaidat!

2012.03.11

 

 

Az ember csak halogatja, és halogatja a tennivalókat. Tudjuk, hogy meg kellene csinálni,de nincs hozzá elég akaraterőnk.Sokan azt mondják:

                                                                   -De jó lenne ha....

                                                                        vagy

 

 

                                                                  -Bárcsak....

 

  Viszont le kell szögezni néhány dolgot. Először is, az előbb említett szavak, mondatok nem segítenek. Azok csak elmélkedések. Senki nem gondol arra, hogy mi lenne ha kitűznél magad elé célokat és minden nap tennél egy kicsit azért, hogy elérd azokat.

 

 

Íme néhány tipp, hogy elérd amit szeretnél:

 

 

 

1. Mit szeretnél elérni?

 

 

 

 Egyik délután ülj le és gondold végig, hogy mik a céljaid? Ezeket írd fel piszkozatként valahova. Ha ezzel elkészültél készíts egy lapot amire színes filccel írd fel, hogy: Célok vagy Céljaim vagy amit szeretnél. Erre a lapra csak az úgynevezett "állandó" céljaidat írd fel olyanokat amiket minden nap vagy majdnem minden nap meg kell tenned. Például:

 

 

 

  -Edzésen a legtöbbet kihozni magamból. stb.

 

 

 

  Azokat a célokat amik egyszeri dologra vonatkoznak külön papírokra írd. Tűzd őket az állandó céljaid alá.

 

 

 

  Miből áll össze 1 cél?

 

  a, Először is maga a cél. Fontos, hogy amikor írod a papírra a célokat végig gondold, hogy tényleg meg tudod-e csinálni, és hogy mi mindennel jár az adott cél.

 

 

b, Egy dátum. Igen, kell egy kitűzött hónap. Ez kell , hogy motíváljon. Persze reális időpontot tűzz ki. Például 15 kilót nem fogsz tudni leadni 1 hét alatt. Meg kell találnod a középutat .

 

 

 

2.Olvasd el!

 

 

 

Kitűzted az egészet egy olyan helyre ahol láthatod. De ez nem elég. Vedd a fáradságot és mielőtt kilépnél a szobádból olvasd el az összes célodat. Ez egy fontos lépés mert ha a kitűzött célokkal a fejedben mész ki a szobádból az rengeteget segít.

 

 

 

Tegyél értük!

 

 

 

Az előbb említett "olvasd el mielőtt elmennél" dolog a legkevesebb amit megtehetsz. Ahhoz, hogy elérd a céljaidat tenni is kell értük. Nem kell sokat, elég minden nap kisebb lépéseket tenni a cél felé, de ezt tényleg minden nap. Vegyünk péládul egy olyan célt, hogy abból a könyvből amit nem szeretsz annyira (de mégis el kell olvasnod) 1 hét alatt 60 oldalt kéne, hogy olvass. Ne az utolsó nap kezdj neki a 60 oldalnak, hanem megnézed, hogy melyik napokon mennyi időd van olvasni? Ahhoz mérten kiszámolod, hogy naponta nagyjából mennyit kell olvasnod.

 

 

 

4.Űzd el a negatív gondolatokat!

 

 

 

Nagyon sokan feladják, mert nehéz, de az , hogy nehéz egy cél az nem kifogás- Minden cél nehéz, és bizony kűzdeni kell értük. Minden fejben dől el!

 

 

 

EZ járjon a fejedben! Te secel.jpgm vagy gyengébb , kevesebb másoknál. Mutassd meg a világnak ,hogy meg tudod csinálni, mert képes vagy rá! Lebegjen a szemed előtt a kitűzött cél! Ha eldöntöd, hogy meg tudod csinálni akkor menni fog!

 

 

 

5.Ha elérted a céljaidat!

 

 

 

Ha sikerült elérned egy célt, akkor szedd le a faladról , kösd össze cérnával mint egy hivatalos levelet. A külsejére írd rá a benne szereplő cél kulcsszavát például: Kosár trükk

 

 

 Készíthetsz az elérd céljaidnak egy "Teljesített célok" nevű tartódobozkát.

 

  Kell hozzá: - befőttes üveg

                               -matrica

 

 

                               -olló

 

                               -ragasztó

                               -amit díszítésnek szeretnél

 Vegyél egy régi befőttes üveget, vágsz egy papírlapot amire olyan színesel amilyennel szeretnéd ráírod, hogy : Teljesített célok

 Feldíszíted ahogy szeretnéd , majd a már véghez vitt célokat beleteszed. Így láthatod, hogy mennyi mindent értél már el. Így akár az önbizalmad is nőhet. Aztán jöhetnek az újabb célok amik csak arra várnak ,hogy megvalósítsd őket!

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kovacsveronika199@gmail.com

(Kovács Veronika, 2013.06.14 19:59)

Imádom :)

 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Elérhetőség

Brigi (szerkesztő)

brigitta19980816@freemail.hu

Archívum

Naptár
<< Június / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 131088
Hónap: 3321
Nap: 51